Lauri Ahmas kehittää tiiminsä kanssa vanhoihin suomalaisiin kauhutarinoihin perustuvaa pc-peliä.

Uutiset

14 marraskuun, 2022

Lauri Ahmas, Ropoke Oy:n perustaja haki syksyllä Turbiinin pelihautomo LGINiin mukaan. 🦉

Lauri kehittää tiiminsä kanssa vanhoihin suomalaisiin kauhutarinoihin perustuvaa pc-peliä. 🕸️

Miten peliala houkutteli mukaan? Oliko iso kynnys lähteä kehittämään omaa peliä?

”Peliala itsessään ei houkutellut toteuttamaan tätä projektia.

Se oli ne vanhat kirjat, mitä mä löysin lapsena meidän perheen vintiltä. Mä silloin jo inspiroiduin niistä, mutta eihän sen ikäisenä tämmönen projekti ois onnistunut.Vasta nyt kun on tarpeeksi kokemusta, tietotaitoa ja verkostoa, niin pystyy vastaamaan näihin haasteisiin.

Ihmiset suomen ulkopuolella pääsee lukemaan näitä tarinoita, kun niistä tehdään peli.”

Minkälainen peli on kyseessä?

”Me luodaan maailma niille, joita pohjoinen kauhu ja kansantarinaelementit vetää puoleensa. Oli se sitten luonnollista tai jotain, mitä me ei ymmärretä. Mutta sellaista mitä voi tapahtua kelle tahansa.

Tarinoiden kokemusta tuetaan laadukkaalla pelattavuudella, merkityksellinen tarina vie eteenpäin ja ainutlaatuinen tunnelma on mukana. Kaiken perusta on, että pysytään aihepiirille uskollisena. Osa tarinoista on aika rankkoja, mitään ei silotella tai leikata pois.”

Kuka tai ketkä ovat AITTA – Finnish Folktales pelin takana?

”Kaiken luo erikoisjoukko eri alan experttejä, artisteja, piilosta esiin nostettuja talentteja, ja tietysti mä toivon, että tän projektin myötä myös nousevia talentteja.

Tässä on ollut aika iso työ saada tiimi kokoon. Pitää olla oikeanlainen tekijä, itsenäinen ja luova. Semmonen, joka pystyy tuomaan tämän projektin eloon. AITTA -taika koskettaa heidän sielun sisimpiä. Kerran kun se tapahtuu niin paluuta ei ole.”

Miksi me?

”Koska ei kukaan muukaan. Me tehdään alkutyö ja käännetään tää raskas alkusivu. Pelaajan tarvitsee vain astua sisään ja antaa jonkin siellä pimeydessä viedä syvemmälle.”

Pystytäänkö me tähän?

”Noh, niinku mä oon aina sanonut: mä oon valmis antamaan kaiken + enemmän. Myös tiimi tekee kaikkensa, jotta me voidaan tuoda se mitä ollaan luvattu.”

Voit tutustua AITTA Finnish Folktales peliin paremmin tästä.

Tutustu lisää myös LGIN pelihautomoon täältä.