Turbiini Myllypuron opiskelijoiden yritysidea palkittiin Pro Humanitate -stipendillä

Uutiset

18 lokakuun, 2022

Metropolia-säätiö on myöntänyt Essi Holopaiselle ja Krista Ropalle 1000 euron Pro Humanitate -stipendin.

Pro Humanitate -stipendi jaetaan opiskelijoille, jotka edistävät säätiölle tärkeitä teemoja, joita ovat muun muassa ikääntyneiden ja syrjäytyneiden sosiaali- ja terveyspalvelut. Pro Humanitate -stipendi jaettiin Myllypuro Turbiiniin esihautomon parhaalle yritysidealle, joka vastaa näihin haasteisiin. Valinnan 1000 euron suuruisen stipendin saajista on tehnyt Myllypuro Turbiinin opettajatiimi.

Sujuvuutta hoitotoimenpiteisiin

Holopainen ja Ropa kehittivät Turbiini Myllypuro esihautomo-ohjelmassa yritysideaa, jonka tavoitteena on hoitotoimenpiteiden sujuvuuden helpottaminen tilanteessa, jossa yhteistä kieltä ei ole. Holopainen ja Ropa opiskelijat vanhustyötä ylemmän AMK:in tutkinto-ohjelmassa. Tuomariston mukaan he ovat vieneet määrätietoisesti yritysideaansa eteenpäin ja säätiö haluaa stipendillä kannustaa sekä rohkaista innovatiivisen ratkaisun viemistä käytäntöön.

Metropolia -säätiön hallituksen jäsen Johanna Holvikivi ojensi Pro Humanitate -stipendin Turbiini Myllypuron finaalissa. Turbiini Myllypuro esihautomo-ohjelma päättyi torstaina 13.10. yritysideoiden esittelytilaisuuteen. Turbiini Myllypuron opiskelijatiimit muodostuivat tänä syksynä sosiaali- ja terveysalalta sekä kiinteistö- ja rakennuspuolelta.

Turbiini Myllypuro järjestettiin kahdeksatta kertaa

Turbiini onnittelee Myllypuron esihautomo-ohjelman suorittaneita opiskelijoita. Finaalissa kuultiin muun muassa ratkaisuehdotuksia kylmiin käsiin, kielimuuriin, terapiatoteutuksia nuorten ja lasten arjen haasteisiin. Myös erilaiset vuokrauspalvelut herättivät paljon kiinnostusta ja keskustelua.

Yritysideoita voi kehittää Turbiinin Jatkopolussa esihautomo-ohjelman päätteeksi: https://turbiini.metropolia.fi/kampushautomo/