TURBIINI

TURBIINI

Turbiini on Metropolia Ammattikorkeakoulun kampushautomo. Turbiini tarjoaa mentorointia, tapahtumia, työtiloja sekä varhaisen vaiheen yrityshautomo-ohjelman Metropolian opiskelijoille ja alumneille. Yrityshautomo-ohjelmien jälkeen tarjolla on mahdollisuus räätälöityihin jatkopolkuihin.

Valmista yritysideaa ei tarvitse olla! Riittää, kun kiinnostusta yrittäjyyttä kohtaan löytyy. 

Toiminnassa hyödynnetään kumppanuusverkoston osaamista. Tämä toteutuu yhteistyössä sparraajien, Metropolian asiantuntijalehtoreiden sekä pääkaupunkiseudun yritystoiminnan kehittämisen parissa toimivien yhteisöjen kanssa.

TURBIININ PALVELUT

Turbiini esihautomo

1) Yrittäjyyden esihautomo-ohjelmat

Lähtökohtana on aito yhdessä tekeminen ja verkostojen luominen. Yrityshautomossa työskennellään yhdessä eri alojen opiskelijoiden kanssa ja muodostetaan myös monialaisia tiimejä.

Lisätietoa Turbiinin esihautomoista kampuskohtaisesti.

2) Mentorointi

Turbiini tarjoaa yrityshautomon lisäksi henkilökohtaisia sparraussessioista kattavan asiantuntijatiimin kanssa. Mentorointia tarjoaa niin luovan alan kuin tekniikan, liiketalouden ja sote-alan ammattilaiset.

3) Tapahtumat & työtilat

Turbiini järjestää tapahtumia yhdessä eri sidosryhmien kanssa. 

Turbiinin työtiloja löytyy kolmelta kampukselta: Myyrmäki, Myllypuro sekä Arabia.

Kenelle Turbiini on tarkoitettu?

  • Yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille
  • Sinulla on liiketoimintaidea, jota haluat työstää eteenpäin
  • Sinulla on tuore yritys, jonka kehittämiseen tarvitset tukea
  • Olet yritystoiminnan muutosvaiheessa (omistajanvaihdos)

Oletko kiinnostunut osallistumaan, mutta et ole varma onko yrittäjyys sinua varten? Olet oikealla sivulla. Riittää, että kiinnostusta sekä motivaatiota aiheeseen löytyy.

Onko sinulla yritysidea tai tarvitsetko tukea olemassa olevaan yritystoimintaan?

Hae toimintaamme mukaan. Täytä esitietolomake ja me olemme sinuun yhteydessä.

YRITYSHAUTOMON JÄLKEEN?

Jatkopolku?

Yrityshautomo-ohjelmien jälkeen tarjolla on mahdollisuus Turbiinin Jatkopolkuun. Kyseessä on nelivaiheinen yritysideasi tuki- ja kehittämisprosessi eli  Jatkopolku, jolla autamme sinut ja tiimisi alkuun uuden yrityksesi kanssa. 

Jatkopolku on jaettu neljään eri vaiheeseen. Jatkopolun kesto on vähintään 6 kuukautta. Kestoa voi pidentää tiimin oman tarpeen mukaan. 

Lisätietoa tulossa myöhemmin.

YHTEISTYÖALUSTAT

 

Turbiini tekee tiivistä yhteistyötä Metropolian sisäisten sekä ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Helsinki XR Center

Helsinki XR Center – the Home of Extended Reality

Turbiini ja Helsinki XR Center jakaa yhteiset toimistotilat Arabian kampuksella. Yhteisten tilojen lisäksi Turbiini ja HXRC järjestää yhteisiä tapahtumia – viimeisempänä Creative Tech Afterwork. 

MetES

Metropolia Entrepreneurship Society

Metropolian opiskelijoista koostuva MetES toimii Turbiinin kanssa tiiviissä yhteistyössä. MetES on osa ES-toimintaa.

MetES tarjoaa konsultointia, työpajoja, yhteisön tukea, verkostoitumista ja tapahtumia. MetES on yhteisö, joka toivottaa jokaisen idean ja yrityksen alun tervetulleeksi innovoiden ja kannustaen.  Älä epäröi ottaa yhtettä: www.metes.fi

HyMykylä

HyMy-Kylä – Hyvinvointia Myllypurossa

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylä (Hyvinvointia Myllypurosta) on Myllypuron kampuksella toimiva ihmislähtöinen ja ekosysteemitoimintatapaan nojautuva monialainen oppimis- ja kehittämisympäristö. HyMy-kylä tarjoaa opiskelijavetoisesti hyvinvointi- ja terveyspalveluita. Turbiini Myllypuro ja HyMy-kylä toimivat yhteistyössä.

Urban Tech Helsinki

Urban Tech Helsinki

Urban Tech Helsinki -hautomo etsii puhtaita ja kestäviä kaupunkiratkaisuja. Sen tavoite on  houkutella osaajia ja tukea ja vauhdittaa tutkimuslähtöisten yritysten syntymistä ja kasvua pääkaupunkiseudulla. Helsingin yliopisto, Helsingin kaupunki, Aalto-yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu tekevät ensimmäistä kertaa hautomoyhteistyötä Urban Tech Helsingin muodossa.

KAMPUSINKUBAATTORIT- OHJELMA

Turbiini ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat osa Kampusinkubaattorit -ohjelmaa.

Kampusinkubaattorit -ohjelman kautta Helsingin kaupunki kehittää yhteistyössä alueen korkeakoulujen kanssa yrityshautomotoimintaa kampuksille tukemaan opiskelija- ja tutkimuslähtöistä yrittäjyyttä. Ohjelman keskeisenä tavoitteena on synnyttää uusia ja innovatiivisia yrityksiä sekä tukea aloittavan TKI-lähtöisen yritystoiminnan kasvua ja ekosysteemin kehitystä. Helsingin kaupunki on ohjelman rahoittaja yhdessä korkeakoulujen kanssa. Ohjelman toteutusaika on 2021–2024.

TUTUSTU TOIMINTAAN

ARABIA

Myyrmäki Turbiini

MYLLYPURO

Myyrmäki Turbiini

MYYRMÄKI