Turbiini Myllypuron sosionomiopiskelija palkittiin Pro Humanitate-stipendillä ratkaisusta, jolle on todellinen tarve

Uutiset, Yrittäjyys

24 marraskuun, 2023

 Metropolia-säätiö on myöntänyt Raakel Liukselle 500 euron Pro Humanitate -stipendin.

Pro Humanitate -stipendi jaetaan opiskelijoille, jotka edistävät säätiölle tärkeitä teemoja, joita ovat muun muassa ikääntyneiden ja syrjäytyneiden sosiaali- ja terveyspalvelut. Pro Humanitate -stipendi jaettiin Turbiini Myllypuron yrityshautomo-ohjelman yritysidealle, joka vastaa näihin haasteisiin. Valinnan 500 euron suuruisen stipendin saajista on tehnyt Turbiini Myllypuron opettajatiimi.

 

Raakel Lius tavoittaa kohderyhmän, jota on perinteisin keinoin lähes mahdoton tavoittaa

 

Lius kehitti Turbiini Myllypuron yrityshautomo-ohjelmassa sosiaalisen median kanaviinsa tekemiinsä sisältöihin liittyvää yritysideaa, jonka tavoitteena on syrjäytymisvaaraan joutuneiden pelaajien auttaminen.

Lius on sosionomiopiskelija, pelaaja sekä World of Warcraftin maailmanmestari. Liuksella on 4,5 vuoden käytännönkokemus palveluiden tuottamisesta verkossa syrjäytyneille ja syrjäytymisvaarassa oleville Twitch- ja Discord-palveluiden kautta.

Hän tuntee ja tavoittaa kohderyhmänsä. Vuonna 2022 hän käytti yli 300 tuntia Twitch-striimeissä keskustellen kohderyhmänsä kanssa ja lähetykset tavoittivat lähes 50 000 suomalaista. Yksittäinen striimi tavoittaa keskimäärin 1500 katsojaa 

Metropolia -säätiön hallituksen jäsen Vesa Lehtomäki sekä Turbiini Myllypuron Juha Havukumpu ojensivat Pro Humanitate -stipendin Turbiini Myllypuron finaalissa. Yritysidea kohdistuu syrjäytyneisiin ja syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin ja aikuiseen, sekä heitä auttaviin ammattilaisiin. Hänen palveluille on olemassa todellinen tarve, joita olemassa olevat sosiaali- ja terveyspalvelut eivät kohtaa.

Liikeidea koostuu kolmesta osuudesta: asiantuntija- ja konsultointipalveluista, markkinointinäkyvyydestä sekä palveluiden tuottamista verkossa kohderyhmälle yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Lius tavoittaa kohderyhmän, jota on perinteisin keinoin lähes mahdoton tavoittaa.

Tutustu lisää Raakel Liuksen pelikanavaan @xenophicsx: https://linktr.ee/xenophics

Turbiini Myllypuron haku aukeaa jälleen 27.11.

Turbiini onnittelee Myllypuron esihautomo-ohjelman suorittaneita opiskelijoita. Finaalissa kuultiin ratkaisuehdotuksia tatuointitaiteeseen, betonirakenteisiin uusia innovaatioita, erilaisia mielenterveys- ja hyvinvointipalveluita

Yritysideoita voi kehittää myös ensi keväänä Turbiinin yrityshautomo-ohjelmissa. Ilmoittautumisaika kursseille on 27.11. -10.12. opiskelijan OMAssa tai Avoimen AMK:n kautta.

Lisätiedot

 

Sara Jokiniemi,

sara.jokiniemi@metropolia.fi