Kaverisovellus palkitsi kumppaneitaan sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisestä – Turbiinin lehtorille palkinto innovatiivisesta yhteiskehitystyöstä

Uutiset

31 lokakuun, 2023

Kaverisovellus palkitsi ensimmäistä kertaa kumppaneitaan yksinäisyystyöstä sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisestä.

Kaverisovellus on yhteiskunnallinen startup, joka ratkaisee valtakunnallista haastetta, yksinäisyyttä. Kyseessä on maksuton sovelluskaupoista ladattava appi, jonka avulla aikuinen voi etsiä itselleen kavereita, esimerkiksi yhteisten arvojen perusteella.

Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Kaverisovellus ovat tehneet vuodesta 2020 lähtien yhteistyötä MINNO-projektien parissa. MINNO-projekti eli innovaatioprojekti kerää yhteen työelämän edustajat sekä opiskelijat. Yritykset, työnantajat tai organisaation edustajat tarjoavat opiskelijoille haasteen ratkottavaksi. Projektien aiheet, haasteet, ovat aitoja ongelmia, joihin etsitään uusia ratkaisuja.

MINNO-yhteistyöstä palkinto

Kaverisovellus palkitsi Metropolian Kuntoutus ja tutkiminen -osaamisalueen lehtorin Juha Havukummun innovatiivisesta yhteiskehitystyöstä. Tämän lisäksi sosiaalisen hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevän yksinäisyystyön sertifikaatilla palkittiin Alko Oy, Lääkärikeskus Fenix sekä Pukkilan kunta.

Lanseeraamme Kaverisovelluksen sosiaalisen hyvinvoinnin sertifikaatin, jonka avulla kannustetaan tekemään vaikuttavia tekoja yksinäisyyden kitkemiseksi”, kertoo Kaverisovelluksen Timo Kuusisto.

Juha Havukumpu on koulutukseltaan filosofian maisteri ja optometristi. Häneltä löytyy laaja kokemus opettajana. Havukumpu on työskennellyt Metropoliassa lehtorina viimeiset 25 vuotta, toimien eri osaamisalueilla, YAMK-tutkinnoissa ja Myllypuron Turbiinissa. Turbiinissa hän toimii yritysideoiden sparraajana ja valmentajana opiskelijoille. Tutkinnoissa hän opettaa terveysteknologiaa ja ohjaa laajasti opinnäytetöitä. Metropolian innovaatio-opinnoissa hän on toiminut ohjaajana kymmenen vuotta.

Havukumpu sai kiitosta monivuotisesta innovointityöstä yhdistäessään Kaverisovelluksen tiimin sekä monialaiset opiskelijatiimit.

”Juha Havukumpu on antanut merkittävän panoksen Kaverisovelluksen kehittämiseen ja yhteistyöhön oppilaitoksen kanssa.”  Kaverisovelluksen tekijätiimi linjaa palkinnossa.

Lisätietoa

 

Juha Havukumpu
lehtori, Metropolia Ammattikorkeakoulu
juha.havukumpu@metropolia.fi 

Tutustu Kaverisovellukseen täältä.