Myllypuron Turbiinin Yrityshautomon vastuuopettajaksi Mirka Peththahandi  

Uutiset

07 syyskuun, 2023

Myllypuron Turbiinin Yrityshautomon vastuuopettajaksi

Mirka Peththahandi siirtyy Turbiini Myllypuro Yrityshautomo-ohjelman vastuuopettajaksi. Aiemmin Turbiini Myllypuroa on vetänyt Ulla Vehkaperä. Peththahandi on toiminut osana Turbiini Myllypuro-tiimiä vuodesta 2020 lähtien.

Peththahandi on koulutukseltaan osteopaatti (YAMK). Peththahandilta löytyykin kattava kokemus niin opettajana kuin yrittäjänä: Peththahandi on työskennellyt Metropoliassa lehtorina viimeiset 16 vuotta, kun taas yrittäjänä kokemusta on kertynyt reilun kymmenen vuoden ajalta. Osteopatian tutkinnossa Peththahandi toimii uraohjaajana, opettaa ammatillisia aineita ja työskentelee HyMy-kylässä harjoitteluohjaajana.  Osteopatian lisäksi yrittäjyys- ja innovaatio-opinnot kiinnostavat, sillä Mirka toimii harjoitteluohjaajana Hymy-kylässä sekä on ollut mukana innovaatioprojekteissa jo vuodesta 2012 saakka.

“Olen itse valmistunut ammattiin, jossa yrittäjyys oli tuolloin ainut vaihtoehto. Kokemuksen myötä huomasin, että yrittäjyys oli minulle loistava ratkaisu, enkä usko, että olisin lähtenyt yrittäjäksi, ellei se olisi ollut niin sanotusti pakollista työllistymisen kannalta.” Mirka Peththahandi muistelee.

 

“Turbiinissa olen oppinut, että kaikenlainen yrittäjyys on ok – olet sitten osa-aikainen yrittäjä, pienyrittäjä, startup-yrittäjä. Voit rakentaa elämäsi juuri itsellesi sopivaksi. Turbiinissa voit löytää sisäisen yrittäjyysmoottorisi.” Peththahandi kertoo.

Turbiini Myllypuro syksyn yrityshautomoon ennätysmäärä hakijoita 

Turbiini toimii Metropolian yrittäjyysalustana. Turbiini tarjoaa yrityshautomo-ohjelmia tällä hetkellä kolmella eri kampuksella; Myllypurossa, Myyrmäessä sekä Arabiassa. Yrityshautomo-ohjelmat ovat 5–10 opintopisteen opintojaksoja, joiden aikana opiskelija voi testata omia yritysideoitaan asiantuntijoiden opastuksella. Valmista yritysideaa ei tarvitse olla, riittää kunhan yrittäjyys kiinnostaa.

Turbiini Myllypuron yrityshautomo-ohjelma järjestetään tänä syksynä 11.kerran. Ensimmäistä kertaa opiskelijavalinnassa hyödynnettiin esitietolomaketta, sillä Turbiini Myllypuron hakijamäärät olivat ennätyksellisen korkeat.

 

Mirka Peththahandi siirtyy Turbiini Myllypuro Yrityshautomo-ohjelman vastuuopettajaksi. Aiemmin Turbiini Myllypuroa on vetänyt Ulla Vehkaperä. Peththahandi on toiminut osana Turbiini Myllypuro-tiimiä vuodesta 2020 lähtien.  

Oletko kiinnostunut osallistumaan Turbiini Myllypuron finaaliin?  

Turbiinin finaalissa yrityshautomo-ohjelman opiskelijat pitchaavat eli esittelevät yritysideoitansa live-yleisölle. Tänä syksynä mahdollistamme sen, että Metropolian ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat tulla kuulemaan esityksiä livestriimin välityksellä. Turbiini Myllypuron finaali järjestetään 23.11. Klo 15.00.

Lisätiedot:  

Sara Jokiniemi

Viestintäasiantuntija

sara.jokiniemi@metropolia.fi