Yrittäjyysfoorumi innosti: sairaanhoitajaopiskelija Maria Härkönen auttaa nyt sotealan sovelluksen kehittämisessä

Hyvinvointi, Yrittäjyys

02 kesäkuun, 2023

Metropolian yrityshautomo Turbiini järjesti ensimmäisen Metropolian yrittäjyysfoorumin perjantaina 12.5.2023. Turbiini on Metropolian yrityshautomo-ohjelma, joka tarjoaa opiskelijoille sekä alumneille mahdollisuuden kehittää omaa yritysideaansa 10 op opintojaksoilla.

Tavoitteena yrittäjyysfoorumissa oli määritellä Metropolian tämänhetkinen yrittäjyyden tila.

”Metropoliassa haluamme kehittää organisaatiotason yrittäjyysosaamista, tuottaa ahaa-elämyksiä ja vahvistaa ongelmanratkaisukykyä. Yrittäjyysosaamista tarvitaan, kun ratkaistaan yhteiskunnan sosiaalisia, taloudellisia ja ympäristöllisiä haasteita”, kertoo Metropolian TKI-päällikkö Antti Laurikainen.

Laurikainen ja Turbiinin projektipäällikkö Hannes Jesar toivottivat osallistujat tervetulleeksi, sekä toivat esille aloituspuheessaan TILLSAMMANS-mentaliteetin – yhdessä saamme enemmän aikaan.  

Yrittäjyys onnistuu vain kokeilemalla 

Tapahtuman ensimmäinen puhuja teknologiayritys Tespackin operatiivinen johtaja Caritta Seppä korosti puheessaan toiminnan tärkeyttä. Sepän mukaan yrittäjyys onnistuu vain kokeilemalla, sitä ei voi lukea kirjoista.

Taustaltaan kansainvälisissä suhteita opiskelleella Sepällä ei ollut teknologiaosaamista, mutta se ei ole häntä lannistanut. Tespack on erikoistunut mobiilien energiaratkaisujen ja käyttäjäystävällisten teknologisten laitteiden kehittämiseen erillisen sähkövirran tarpeisiin.  

Seppä teroitti tiimin merkityksen olevan valtava: ”Kun on oikeat ihmiset ympärillä, saa paljon aikaan.” 

Miten tehdään Metropoliasta Euroopan paras korkeakoulu yrittäjyydelle?

Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäverkosto Yes fasilitoi tapahtumakonseptin, jossa jokainen Yrittäjyysfoorumin osallistuja etsi vastauksia yrittäjyysteemaisiin kysymyksiin. Haasteina olivat muun muassa, miten Metropoliasta tehdään Euroopan paras korkeakoulu yrittäjyydelle, miten yrittäjyysosaaminen saadaan paremmin sidottua kestävyyteen ja vastuullisuuteen, sekä miten yrittäjämyönteisyyttä kehitetään Metropoliassa. 

Osallistujat työskentelivät haasteiden parissa, ja tapahtuma huipentui jokaisen ryhmän TedTalk -tyyliseen puheenvuoroon kehitysehdotuksista.  Kehitysehdotuksissa korostettiin yrittäjyysvaihtoehtojen läsnäoloa opintojen elinkaaren jokaisessa vaiheessa – ennen opintoja, opintojen aikana sekä opintojen jälkeen.

Yrittäjyysfoorumi innosti – sairaanhoitajaopiskelija Maria Härkönen auttaa nyt sotealan sovelluksen kehittämisessä

Turbiinin toimintaa esiteltiin alkuvuodesta Näkökulmia sairaanhoitajien uramahdollisuuksiin-tapahtumassa. Metropolian sairaanhoitajaopiskelija Maria Härkönen osallistui tapahtumaan, ja innostui kuulemastaan. Härkönen osallistui tästä rohkaistuneena myös Yrittäjyysfoorumiin.  

Yrittäjyysfoorumissa Härkönen ja Metropolian opiskelija sekä projekti-insinööri Fuwad Kalhori ratkoivat haastetta samassa ryhmässä. 

“Tämä oli mielestäni upea tilaisuus kohdata yrittäjiä, lehtoreita, muita opiskelijoita ja Turbiinin väkeä. Opiskelijoita ei montaa ollut paikalla, mutta löysin yhteisen sävelen Karaportin kampuksella, 3.vuotta, opiskelevan projekti-insinöörin Fuwad Kalhorin kanssa”, Härkönen kertoo. 

Fuwad Kalhori kehittää VAPU NY -yrityksen sovellusta Metropolian AIoT Garagen GCP-tiimin kanssa.

Yrittäjyysfoorumin jälkeen Härkönen ja Kalhori tapasivat Myyrmäen kampuksella, jossa Kalhori esitteli protovaiheessa olevaa sotealan sovellusta. Sovellus keskittyy vanhustenhoitoon sekä palveluaktiviteettien lisäämiseen. Härkönen ja Kalhori jatkavat yhteistyötä, jossa sairaanhoitoalan opiskelijan näkemys yhdistettynä insinööriosaamiseen tuottaa sekä laadukasta että osuvaa sisältöä vanhustenhoitoalalle, mutta myös teknisesti helppokäyttöistä asiakaskokemusta.  

Maria on erittäin tärkeä ja arvokas lisä VAPU-tiimiin”, Kalhori toteaa motivoituneena.