Minkälainen kokemus Turbiini yrityshautomo oli? Opiskelija Sanna Rautiainen vastaa

Uutiset, Yrittäjyys

07 joulukuun, 2022

Sanna Rautiainen osallistui Turbiini Myllypuro Yrityshautomo -opintojaksolle tänä syksynä. Kävimme Sannan työpajalla kylässä ja kysyimme, minkälainen kokemus Turbiini oli.

Kuka?

Sanna Rautiainen

  • Koulutukseltaan restonomi sekä sisustusrakentajan tutkinto
  • Opiskelee nyt 3. vuotta rakennusmestariksi
  • Vapaa-ajallaan suoratoistopalveluiden ahmatti sekä opettelee lautailua

 

Miten päädyit hakemaan Turbiiniin mukaan?

Opettaja mainitsi viime keväänä vaihtoehtoisen suoritustavan innovaatioprojekti -opintojaksolle. Minulla oli jo toiminimi, mutta liiketoimintaan ei ollut aikaa. Perustin toiminimen muutama vuosi sitten töitä varten. Tein hommia rakennusmaalarina sekä extratyöntekijänä ravintoloissa. Ajattelin, että Turbiinin osallistuminen saattaisi olla tarpeellinen piristysruiske toiminimeni hyödyntämiseen.

Mikä yritysideasi on?

Yhtenä tehtävänä Turbiinissa teimme 5-vuotissuunnitelman itsellemme. Tehtävässä kuului pohtia erilaisia tulevaisuuskuvia, missä haluaisi olla viiden vuoden päästä sekä mitä haluaisi tehdä. Tehtävässä ns. villeimpänä vaihtoehtona mietin, että mitä jos maalaisinkin tauluja enemmän työkseni.

Henkilökohtaisessa sparrauksessa sain vahvistusta sille, että taulujen maalaus olisi minulle se kaikkein mieluisin vaihtoehto, mutta epäilytti, että elättäisinkö sillä itseni. Ehkä voisin maalata tauluja sivutöinä? Toinen vaihtoehto oli ravintolasaneerauskonsultti. Sain sparrauksessa kannustusta siihen, että jos on paloa johonkin, sitä kohti kannattaa mennä. Minun kohdallani se tarkoitti maalaamista – toisin erilaista kuin alun perin olin ajatellut.

Olin tehnyt Tuusulassa omakotitalon maalausprojektia, jonka jälkeen vein telat sekä sudit varastolle pestäväksi. Ennen pesua sudin vanerille maalinjämiä. Idea lähti syntymään tästä sattumasta. Yritysideani tiivistyy käytännössä siihen, että maalaan hävikkimaaleilla abstraktia taidetta koivuvanerille, kaksipuolisena.

Sävyvirheet ovat aina kiinnostaneet minua ja olenkin keräillyt niitä. Vaneri pärjää myös paremmin, kun sen maalaa molemmilta puolilta. Tuotekehittely on kuitenkin kesken esimerkiksi kiinnityksen kanssa.

Kuinka homma on sujunut?

Maalaus on tietysti sujunut tosi kivasti. Tällä hetkellä opiskelen sekä teen töitä, joten joudun hieman toppuuttelemaan itseäni, jotta aika riittää kaikkeen. Avasin juuri sometilit @sannaworks ja käynnistelen toimintaani.

Mitkä ovat olleet parhaimmat opit yrittäjyyspolullasi?

Tärkein oppi on ollut seurata omaa paloa sekä luottaa tekemiseen. Ei kannata tinkiä omasta näkemyksestä.

Miltä Sannaworks tulevaisuus näyttää?

Olen pitänyt kesäisin kirppistä pajallani. Tavoitteena, että kesään mennessä saisin hommat rullaamaan, esimerkiksi Open house -merkeissä, voisin esitellä taulujani. Toivon tietysti, että tästä tulisi isompi osa omaa tekemistäni ja voisin käyttää tähän nykyistä enemmän aikaa.

Kenelle suosittelet Turbiinia, jos jollekin?

Turbiini menee vilpittömästi sanottuna top 3-listaukseen kaikista käydyistä kursseista. Luennoitsijoita oli useampi sekä vierailijat olivat tosi mielenkiintoisia. Näin itse rakennusmestariopiskelijana oli virkistävää, että mukana oli paljon sotealan ihmisiä. Myös vierailu Myyrmäen kampuksella oli hauska lisä. Opintojakso oli kaiken kaikkiaan kivaa vaihtelua, sillä kurssiporukka oli eri kuin normaalisti.

Olisin toivonut, että kurssi olisi ollut jopa pidempi, mutta ehkä kurssin tarkoitus onkin työntää alkuun. Opintojakso pakotti hyvällä tavalla perehtymään asioihin, jos sinulla on yritysidea tai yrittäjyys kiinnostaa. Nyt olen mukana Turbiinin Jatkopolussa.

Haku Turbiini Myllypuroon ja Turbiini Myyrmäkeen (englanninkielinen toteutus) auki nyt. Tutustu lisää täältä.