Uusi haku kestäviä kaupunkiratkaisuja kehittävään Urban Tech Helsinki -hautomoon alkaa

Uutiset

30 kesäkuun, 2022

Uusi haku kestäviä kaupunkiratkaisuja kehittävään Urban Tech Helsinki -hautomoon alkaa

Urban Tech Helsinki on yrityshautomo, joka tukee kaupunkien haasteita ratkovia innovatiivisia ja kasvuhaluisia yrityksiä. Hautomon päätavoite on etsiä puhtaita ja kestäviä kaupunkiratkaisuja ja sen toiminnan painopisteinä ovat erityisesti puhdas energia, liikkuminen, kestävä rakentaminen ja kaupunkikehitys, kiertotalous sekä ja urbaani ruoantuotanto.

Yrityshautomon avulla Helsingin kaupunki haluaa houkutella osaajia ja yrityksiä sekä tukea ja vauhdittaa uusien, erityisesti tutkimuslähtöisten, yritysten syntymistä ja alkuvaiheen kasvua. Lisäksi kaupungin omien toimintojen digitalisaatio ja kestävyyshaasteiden ratkaiseminen saavat vetoapua uusista innovaatioista ja verkostoista. Urban Tech Helsinki -hautomossa alkaa 30. kesäkuuta uusi hakukierros startup-yrityksille.

”Urban Tech Helsingin hautomokausi jatkuu yrityksen tarpeista riippuen 1–3 vuotta. Tavoitteenamme on, että alkuvaiheen yritykset saavat meiltä riittävän pitkän tuen liiketoiminnan kehittämiseen ja ratkaisunsa testaamiseen yhdessä Helsingin kaupungin Testbed-kokeilutoiminnan ja partneriverkoston kanssa,” sanoo hautomon projektipäällikkö Kaisa Ahonen Aalto Startup Centeristä.

Urban Tech Helsinkiin alkaa kolmas yrityshaku 30. kesäkuuta ja kestää 28. elokuuta 2022 asti. Mukaan hautomoon valitaan noin kymmenen yritystä. Urban Tech Helsingin hakukriteerit ovat:

  • yrityksen tulee tavoitella ratkaisuja kaupunkien kestävän kehityksen haasteisiin
  • yritys on alle kolme vuotta vanha
  • yrityksellä on tuote, joka voidaan testata ja validoida tosielämässä

Muita yrityksen toimialaan liittyviä rajoituksia ei ole. Urban Tech Helsinki toivottaa tervetulleeksi myös kansainväliset tiimit, jotka haluavat asettua tekemään liiketoimintaa Helsingissä. Hautomo toimii nyt koronarajoitusten jälkeen Maria 01:n tiloissa ja tavoitteena on toimia yhteisissä tiloissa niin paljon kuin mahdollista.

Hautomo-ohjelma koostuu työpajoista, valmennuksesta ja startup-tapahtumista

Urban Tech Helsinki alkaa työpajoista ja ryhmävalmennuksista koostuvalla 8-viikkoisella intensiivijaksolla. Työpajoissa käsitellään startup-yrityksille tärkeitä tiimin rakennusta, liiketoimintamallinnusta, kestävän kehityksen vaikutusta, viestintää sekä rahoitusta. Urban Tech Helsingin toinen olennainen osa ovat koko hautomoajan jatkuvat yksittäiset valmennustapaamiset hautomon käytännön toimintaa pyörittävän Aalto-yliopiston tiimin neuvojien kanssa. Lisäksi tärkeä osa hautomon toimintaideaa ovat erilaiset verkostoitumis-, startup- ja smart city -tapahtumat, jotka mahdollistavat yritysten vertaisoppimisen ja kokemusten jakamisen ja ratkaisujen viemisen maailmalle.

Mukaan valittavat yritykset saavat myös jäsenyyden Pohjoismaiden johtavalle startup-kampukselle Maria 01:lle sekä Helsingin kaupungin ja pääkaupunkiseudun huippuyliopistojen tuen. Mukana kumppaniverkostossa ovat mukana Aalto-yliopisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Helsingin yliopisto. Kumppanit tukevat mukaan valittavia startup-yrityksiä myös markkinointityössä ja auttavat viemään viestiä kaupungeille, sijoittajille ja mahdollisille liikekumppaneille.

”Mukaan valittavat yritykset pääsevät avullamme osaksi pääkaupunkiseudun vireää startup-ekosysteemiä. Kun liityt Urban Tech Helsinkiin, et ole yksin!” Ahonen painottaa.

Helsinki haluaa olla Euroopan johtava alusta uutta luovalle yritystoiminnalle

Helsingin tavoitteena on olla vuoteen 2025 mennessä Euroopan johtava alusta kokeiluille ja uutta luovalle yritystoiminnalle. Kaupunki haluaa myös kehittää yritysten toimintaympäristöjä, edistää helsinkiläisten työllistymistä sekä mahdollistaa kestävä ja osaamiseen perustuva taloudellinen kasvu. Urban Tech Helsinki -hautomon toiminta edistää osaltaan kaikkia näitä tavoitteita.

Lue lisää Urban Tech Helsinki -hautomosta: https://urbantechhelsinki.fi/

Mukaan voit hakea täältä: https://urbantechhelsinki.fi/whats-in-it-for-me/