Metropolian työelämäyhteistyökumppani AIPWorksilta kädenojennus aloitteleville yrityksille: 3D-ohjelmistojen lisenssi maksutta käyttöön

Uutiset

14 kesäkuun, 2022

Metropolia Ammattikorkeakoulun työelämäyhteistyön keskeisimpiä teemoja ovat yritysyhteistyön myötä avautuvat mahdollisuudet sekä yhteys opiskelijoiden tulevaisuuden osaamisen varmistamiseen. Onnistunut esimerkki tuloksellisesta tekemisestä on entisestään syventynyt kumppanuus 3D-ohjelmistojen asiantuntijayritys AIPWorksin kanssa.

Nyt Metropolian kampushautomo Turbiinin osallistujille ja muilla startup -yrityksillä on mahdollisuus saada arvokas Solidworks-lisenssi tuotekehitystyönsä tueksi. Maksuttoman lisenssin lisäksi startupit saavat käyttöönsä kattavan 3D-skannauksen ja -tulostuksen tukipalvelun sekä koulutukset. Ensimmäiset 12 kuukauden maksuttoman kauden jälkeen yrityksellä on mahdollisuus jatkaa sopimusta hyvin edullisesti.

– Meillä on aito halu tukea Metropolian kasvattien yrittäjyyttä liiketoiminnan alkutaipaleella. Uusi startup-ohjelmamme tähtää siihen, että aloittelevat yritykset pääsisivät ketterästi liikkeelle maailman yleisimmän ja monipuolisimman 3D CAD -ohjelmiston käytössä. Tarjoamiemme koulutusten myötä startupeissa päästään myös helposti ja nopeasti kokeilemaan ja syventämään osaamista, sanoo AIPWorksin perustaja Antti Pellinen.

AIPWorksin jälleenmyymä Solidworks on on perinteinen PC:lle asennettava 3D CAD -ohjelmaStartup paketissa on lisäksi 3D- Experience pilvipalveluympäristö, joka ei vaadi asennuksia ja toimii kaikilla alustoilla. Solidworks on toimialariippumaton ja yleisin 3D-ohjelma niin Suomessa kuin maailmalla. AIPWorksin myöntämä huippuetu on hyödynnettävissä eri aloilla toimivissa startupeissa. Yrityksen tavoitteena on tukea ja syventää 3D-osaamista niin muotoilun kuin ajoneuvo- ja apuvälinetekniikankin aloilla. Startup -ohjelman kautta käyttöönsä voi saada lisenssin esimerkiksi lujuuslaskentaan, työstökoneen ohjelmointiin tai rendelöityjen kuvien ja animaatioiden tekoon.

Turbiini tukee opiskelijoiden yritystoimintaa ja hyödyntä yhteistyökumppaneiden osaamista

Metropolian kampushautomo Turbiini tarjoaa asiantuntijavetoista mentorointia, tapahtumia, työtiloja sekä varhaisen vaiheen yrityshautomo-ohjelman Metropolian opiskelijoille ja alumneille sekä avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Turbiinissa toimii viisi eri hautomokokonaisuutta keskittyen sosiaali- ja terveysalaan, teknologiaan, liiketalouteen, luoviin aloihin sekä yhteiskunnalliseen yrittämiseen. Tämän lisäksi Turbiinilla on oma pelialan verkosto the Living Game Intelligence Network.

– Turbiini on toiminut Metropoliassa vuodesta 2015 lähtien. Tarjoamme opiskelijoille turvallisen alustan testata perusteellisesti omaa liiketoimintaideaansa. Yhteistyö AIPWorksin kanssa avaa hienon mahdollisuuden Metropolian hautomotoimintaan osallistuville tiimeille hyödyntää kaupallista 3D CAD -ohjelmistoa omassa tuotekehityksessään, kommentoi Metropolian TKI-päällikkö Antti Laurikainen.

Lisätietoja:

Antti Laurikainen
TKI-päällikkö
Metropolia Ammattikorkeakoulu

antti.laurikainen@metropolia.fi

Antti Pellinen
General Manager
myynti@aipworks.fi