Mikä on Living Game Intelligence Network?

Uutiset

05 toukokuun, 2022

Hyvää syntymäpäivää LGIN! Melkein tarkalleen tasan kaksi vuotta sitten, julkaisimme Living Game Intelligence Network (LGIN) -verkoston. LGIN onkin kasvanut tasaisesti tähän päivään asti, mutta miten se liittyy Turbiiniin? Syntymäpäivän kunniaksi onkin hyvä hetki tutustua LGIN:n toimintaan ja siihen, kuka verkostoa koordinoi.

Esittelyssä Suvi Kiviniemi, Living Game Intelligence Network -verkoston projektipäällikkö.

 

1. Kerro itsestäsi ja siitä, miten päädyit työskentelemään LGIN parissa?

Hei, olen Suvi. Olen työskennellyt pelialalla viimeiset yhdeksän vuotta. Aiemmin oman liiketoiminnan parissa, jonka jälkeen siirryin startupien tukipalveluiden puolelle. Tavoitteenani on vahvistaa Suomen peliekosysteemin kehitystä omalla panoksellani.

LGIN perustettiin kaksi vuotta sitten – aika rientää! Ennen nykyistä työtehtävääni, pilotoin muutamia perinteisempiä pelialan inkubaatioita, mutta lopulta päätin rakentaa ensin alustan, joka tukisi laajemmin nuoria pelialan yrityksiä. Ajatuksesta syntyi LGIN.

2. Mikä on LGIN?

LGIN on verkosto, jonka tavoitteena on tukea nuoria pelialan yrityksiä. Me tarjoamme niin pitkäaikaisempaa kuin tilapäistä mentorointiakin, vertaistukea sekä säännöllisiä tapaamisia ja työpajoja. Verkostoomme kuuluu tällä hetkellä noin 30 yritystä sekä 40 mentoria. Olemme kasvaneet säännöllisen vankasti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Tänä keväänä avaamme myös Incubation Track -nimisen ohjelman. Ohjelma tarjoaa ohjatumpaa sisältöä aloittaville tiimeille ja yrityksille.

3. Kenelle LGIN on tarkoitettu?

LGIN on tarkoitettu suomalaisille pelialan startupeille sekä tiimeille, jotka harkitsevat perustavansa startupin. Tuemme myös yrityksiä, joiden tarkoituksena on siirtyä pysyvästi Suomeen. Suurin osa yrityksistä työskentelee viihdepelien parissa, mutta mukana on myös muutama hyötypeli- ja peleihin liittyvä teknologiayritys.

Osa yrityksistä on juuri rekisteröityneitä yrityksiä, kun taas osa on toiminut alalla jo useamman vuoden sekä julkaisseet pelejä.

Startupien lisäksi LGIN on tarkoitettu pelialan ammattilaisille, jotka voivat mentoroida tai muuten tukea verkoston jäseniä. Suomalaisella pelialalla on vahva yhteishenki. LGIN on mukana rakentamassa yhteisöllisyyden kulttuuria.

4. Miksi toimintaanne kannattaa tutustua?

Hyvän pelin, kuten myös vahvan liiketoimintapohjan rakentaminen, on haastavaa. Yhteisön tuki tässä tilanteessa voi olla korvaamatonta. Kun ympärilläsi on ihmisiä, jotka voivat vastata kysymyksiisi, testata prototyyppiäsi, tukevat päivinä, jolloin onnistut ja päivinä, jolloin epäonnistut – tekeminen on helpompaa. Olemme myös huomanneet, että melkein jokaisesta tapaamisesta saa vinkkejä resursseihin, joista ei aiemmin tiennyt, tai tutustuu henkilöön, jolla on relevanttia taustaa oman liiketoiminnan kannalta.

Jos olet kiinnostunut pelialasta ja pelialan yrittäjyydestä, voit laittaa Suville sähköpostia (suvi.kiviniemi@metropolia.fi). Tai vaihtoehtoisesti seuraa LGIN -verkostoa sosiaalisessa mediassa, jotta kuulet ensimmäisenä uusimmat peliuutiset.